if (window.location.href.includes("kurumsal-teklif")) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ 'event': 'kurumsal_teklif_button_click' }); }
Voltify, kurumların veya bireylerin 3 ila 12 ay süre ile elektrikli araç kiralamalarına imkân veren, %100 Hedef Filo iştiraki olarak hayata geçen, Türkiye’nin ilk ve tek abonelikli elektrikli araç platformudur. Böylece kullanıcıların elektrikli araçları hayatlarına gerçek anlamda entegre ederek deneyimlemelerine imkân verir. Araçların sigorta, bakım ve onarım gibi işlemlerini üstlenerek kullanıcıların hayatını kolaylaştırır; sadece sürüş deneyim ve keyfine odaklanmasına imkân sağlar.
Voltify kolay bir deneyim sunar: Kullanıcı dostu ara yüzü ve yalınlık odaklı deneyimi ile Voltify dakikalar içerisinde başvuru işlemlerinizi yapmanızı sağlar.
Voltify hızlıdır: Tercih ettiğiniz elektrikli aracı kullanabilmek için aylar süren karar, seçim ve tedarik sürelerine karşın Voltify ile sadece birkaç gün içerisinde aracınızın keyfini sürmeye başlarsınız.
Voltify esneklik sağlar: Farklı kilometre ve süre seçenekleri ile merak ettiğiniz tüm elektrikli araçları deneyimleyebilirsiniz. Değişen ihtiyaçlarınıza göre bir sonraki işleminizde farklı bir aracı tercih etmenizi mümkün kılan çeşitlilik sunar.
Voltify doğayı gözeten bir yaklaşıma dayalıdır: Günümüzün yaygın araba teknolojisi olan içten yanmalı motorların aksine, sıfır karbon salımı sunan elektrikli araçları kullanırsınız.
Voltify’dan aracınızla ilgili uçtan uca hizmet alırsınız.
Voltify’ın hizmet paketi aracın finansmanı ve beraberinde gelen masrafların yanı sıra şunları içerir;
Trafik sigortası
MTV
Kasko
HGS
Bakım & Onarım
Birer takım yaz ve kış lastiği
Lastik sökme, takma, saklama
Muayene
Lastik, bakım ve teslimat için vale
Araç iade sigortası
Excess sigorta
Öncelikle www.voltify.com.tr adresinden ücretsiz bir şekilde üyelik kaydınızı oluşturursunuz. Platformda yer alan araçları inceleyerek size uygun olanı seçtikten sonra süre ve kilometre tercihlerinizi belirtir, ön başvurunuzu yaparsınız. Ön başvurunuzun onaylanmasını takiben kayıtlı e-mail adresinize size özel sözleşme gönderilir. İmzalı sözleşmenizi bize ulaştırdıktan sonra araç teslimatı için randevu oluşturulur ve 2 iş günü içerisinde aracınızı teslim alırsınız.
Voltify ile 3, 6, 9 ve 12 aylık olmak üzere işlem yaparak dilediğiniz süre boyunca hizmet alabilirsiniz.
Kurumsal olarak hizmet alacaksanız:
‐ Güncel Vergi Beyannamesi
‐ Vergi Levhası (son yıl)
- Faaliyet Belgesi (son 6 ay)
‐ Ticaret Sicil Gazetesi (son ortaklık yapısını gösteren) ve Hazirun Cetveli
‐ Şirket Ortakları Kimlik Fotokopileri
‐ İmza Sirküleri
‐ Findeks Notlu Risk (KKB) Raporu (Şahıs firması veya sermaye şirketinde %51 ve üzeri hâkim ortak iseniz)
‐ KKB Risk ve KKB çek raporu
Bireysel olarak hizmet alacaksanız:
- Ehliyetinizin ön ve arka yüzünün fotoğrafı (Kan grubu bilgisini gizleyerek paylaşınız)
- e-Devlet Sürücü Belgesi
- Noter Onaylı İmza Beyannamesi
B ve C segmenti araçlarımızda 25 yaş, D ve E segmenti araçlarımızda 30 yaş sınırı bulunmaktadır.
Voltify’dan Türkiye’nin her yerinde hizmet alabilirsiniz. Dilerseniz aracınızı İsatnbul'da bulunan teslimat noktamızdan alabilir, dilerseniz bulunduğunuz yere teslim edilmesi için görüşebilirsiniz. Aracın bulunduğunuz yere teslim edilmesini tercih ederseniz, bu işlem için ek ücretlendirme oluşabilir. Bu ücret sizinle işlemleriniz öncesi paylaşılacaktır.
0 850 396 96 06 numaralı çözüm merkezimize veya sayfamızın alt kısmında yer alan WhatsApp ikonuna tıklayarak bize ulaşırsanız size en hızlı şekilde yardımcı oluruz.
Voltify’dan kiraladığınız araçları, araç hazır ve stokta ise imzalı sözleşme Voltify’a teslim edildikten ve ilk kira ödemesi yapıldıktan sonra 2 iş günü içerisinde teslim alabilirsiniz. Eğer sipariş edilmiş, yolda veya kiradan dönecek olan bir araç söz konusu ise, aracın tahmini teslim tarihi ile ilgili size bilgi verilecektir.
Bireysel olarak kiralama işlemi gerçekleştirdiyseniz teslimat sırasında yanınızda ehliyetinizin olması gerekmektedir. Teslimat formunu imzaladıktan sonra aracı teslim alabilirsiniz.
Kurumsal olarak kiralama işlemi gerçekleştirdiyseniz şirketiniz adına teslim alma işlemini yapması için yetkilendirdiğiniz kişi yetki belgesi ve ehliyeti ile teslim alabilir.
Aracı kiralayan kişi gerçek kişi ise kendisinin, tüzel kişi ise şirket tarafından yetkilendirilmiş kişinin aracı teslim alması gerekmektedir.
Talep etmeniz durumunda aracınızı bulunduğunuz lokasyona vale veya çekici ile gönderebiliriz. İstanbul dışında bir ilde bulunuyorsanız ve aracın bulunduğunuz yere teslim edilmesini tercih ederseniz, bu işlem için ek ücretlendirme oluşabilir.
Araçlarınız güncel bakımları yaptırılmış olarak sizlere teslim edilecektir. Aracın bakım uyarısı vermesi durumunda, 0 850 396 96 06 numaralı çözüm merkezini arayarak bakım işlemleri için destek alabilirsiniz.
Kullanıcıdan kaynaklanmayan uzun süreli servis gereksinimi oluşması halinde ikame araç sunulur.
Kontrat süreniz içerisinde araç değişikliği yapmanız için mevcut kontratınızı tamamlamanız veya erken bitirmeniz gerekmektedir. Kurumsal müşterilerimizin değişen filo dinamikleri doğrultusunda değişiklik ihtiyaçlarını müşteri danışmanımıza aktarmaları halinde alternatif çözümler değerlendirilir.
Kontratınızın sonu yaklaşırken Voltify ekibi tarafından aranarak nasıl ilerlemeyi tercih ettiğiniz ile ilgili bilgiler alınacaktır. Dilerseniz siz de 0850 396 96 06 numaralı Çözüm Merkezimize veya 0 531 511 86 58 numaralı WhatsApp hattımıza ulaşarak iade sürecinizi başlatabilirsiniz.
Kontratınızı uzatmayı veya farklı bir araç ile yeni bir kontrat yapmayı tercih etmezseniz aracınızın iadesi için birlikte randevu gün ve saatinizi belirleyebiliriz.
Aracınızı iade etmeden önce İade Kılavuzunu inceleyerek gerekli kontrol ve işlemleri yapmanız çok önemlidir. Aracınızla birlikte size sağlanan şarj kablosu, trafik seti, yangın söndürücü gibi tüm ekipmanların yanı sıra orijinal ve yedek anahtarlar ile ruhsat araçla birlikte belirtilen teslim edilmelidir. Teslim sırasında araçta gerekli incelemeler yapılmakta ve teslim tutanağı imzalanarak araçlar teslim edilmektedir. Ayrıca araç üzerinde eğer varsa yazı, şekil, logo v.b. araçların iadesi sırasında sökülmeli ve araçlar temiz halde teslim edilmelidir.
Araçlarınız ile ilgili iş birliği konusunda info@voltify.com.tr adresine göndereceğiniz mail 2 iş günü içerisinde yanıtlanacaktır.
Elektrikli araç kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak tüm iş birliklerine varız! Çözümleriniz ile ilgili iş birliği konusunda info@voltify.com.tr adresine göndereceğiniz mail 2 iş günü içerisinde yanıtlanacaktır.
Elektrikli araç, klasik benzinli ve dizel otomobillerden farklı olarak, içten yanmalı motor yerine elektrik motorundan güç sağlayan taşıtlardır. Bu araçlarda kullanılan elektrik motorları batarya ve pil setleri aracılığıyla çalışır. Model bazında farklı batarya türlerine sahip olabilen elektrikli taşıtlar -güç kaynağı yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edildiği takdirde- doğa için en zararsız ulaşım alternatifidir.
Elektrikli aracın çalışması için motora gereken güç, bataryada depolanan elektrik enerjisi üzerinden sağlanır. Geleneksel otomobillerde yakıtın yanması sonucu ortaya çıkan enerjinin sadece yüzde 25’i kullanılabilirken, elektrikli otomobillerde enerji dönüşümü güç kaybı olmaksızın gerçekleşir. Çünkü elektrikli araçlarda kullanılan motorlar, doğrudan alternatör (alternatif akım üretici) olarak çalışması sayesinde mekanik enerjiyi başka ileticiye gerek olmadan elektrik enerjisine dönüştürür. Bundan dolayı elektrikli araçlarda egzoza da ihtiyaç yoktur. Üstelik frene basıldığında, elektrik enerjisi daha sonra kullanılmak üzere depolanabilir.
Elektrikli araçlar bataryalarının türlerine göre farklı sınıflara ayrılır. Bu doğrultuda, güncel olarak dört farklı elektrikli araç tipi bulunur:
1. Hybrid (hibrit) araçlar
2. Plug-in hybrid araçlar
3. Bataryalı elektrikli araçlar
4. Yakıt hücresi araçları
Bataryalı elektrikli araçlar, elektrik motoruna güç vermek ve tekerlekleri döndürmek için bataryasında yüklü olan enerjiyi kullanan otomobillerdir. Depolanan enerji tükendiğinde, batarya bir duvar prizi ya da özel bir şarj ünitesi yardımıyla yeniden doldurulur. Bu araçlar, benzin veya mazot ile çalışmadıkları için “tamamen elektrikli” araçlar olarak kabul edilir. Egzozu bulunmayan bataryalı elektrikli araçlar, bu açıdan çevre ile en barışık otomobil türleridir. Güneş veya rüzgâr enerjisi ile şarj edilebilme imkânı sayesinde ise ülkelere mali ve ekolojik olarak büyük katkılar sağlayabilmektedir.
Konforlu Sürüş Keyfi
Konforlu otomobillerden beklenen en önemli özellikleri seri hız değişimi, sessiz sürüş ve hızlı tepki verme süresi olarak değerlendirmek mümkün. Elektrikli araç motoru ise sahip olduğu özellikler itibariyle tüm bu konularda elektrikli araç kullanıcılarının beklentilerini karşılıyor. Elektrikli araçlar anlık tork ürettiği için taşıma, tepki verme ve hızlanma süreleri düşüktür; daha seri ve çevik bir performans sergiler. Ayrıca yine motor teknolojisi nedeniyle sessiz ve yumuşak bir sürüş vadeder.
Düşük Yakıt Maliyeti
Elektrikli araçlar şarj maliyeti bakımından, geleneksel araçlardaki benzin ve mazot tutarına göre yüzde 75’e kadar tasarruf sağlar. Bu, ayrıca petrol ürünlerinde ülkelerin dışa bağımlılıklarını azaltarak, sadece kişisel bazda değil ulusal olarak da ekonomiye katkıda bulunuyor.
Düşük Bakım Masrafı
İçten yanmalı motora sahip araçlarda hareket için önce, yanan yakıtı enerjiye çeviren karmaşık bir sistem gerekiyor. Bu sistemlerde ise yağ ve filtreler gibi arızalanma riski veya yenilenme ihtiyacı doğuran pek çok bileşen bulunuyor. Buna karşılık elektrikli araçlar, doğrudan bataryadan güç aldığı için daha basit bir motor kurulumu ile üretiliyor. Bu da elektrikli araçların bakım masraflarını önemli ölçüde düşürüyor.
Çevreye Duyarlılık
Elektrikli araçların çalışma prensibi doğrultusunda debriyaj, şanzıman ya da egzoz borusunun bulunmaması, standart benzinli ve dizel araçlardan en büyük farkını oluşturuyor. Bu yönüyle bakıldığında elektrikli araçlar, egzoz gazı emisyonu yapmadığı için tamamıyla çevreye duyarlı bir özellik kazanıyor. Özellikle sürdürülebilirlik konusunda birçok şirket, çalışanlarının da karbon ayak izini azaltmak üzerine önemli adımlar atıyor. Bu sayede kişisel kullanımın beraberinde, şirket araçlarının elektrikli araçlara dönmesi de beklenen adımlar arasında yer alıyor.
Elektrikli araçlar geleneksel otomobillere kıyasla daha yüksek bir alım fiyatına sahip olmasına karşılık; kullanım süresi boyunca enerji ve bakım maliyetlerini çok büyük oranda düşürüyor. Nitekim elektrik enerjisi, benzin ve mazota (dizel yakıt) göre her zaman için daha düşük yatırımlarla elde edilebiliyor. Üstelik elektrik üretimi yenilebilir enerji kaynaklarıyla sağlandığında sadece elektrikli araçlar için değil, yerleşim bölgeleri için bile ortalamadan çok daha düşük rakamlarla yüksek güç sağlanabiliyor. Akaryakıta göre yüzde 75’e kadar tasarruf sağlayabilen elektrikli araçlar, büyük şehirlerdeki ücretsiz ya da uygun fiyatlı şarj istasyonları aracılığıyla maliyet avantajını daha da artırıyor. Uzmanlar, aracını evde şarj edenler için ise gece saatlerini kullanmanın gündüze göre daha ucuz olduğunu belirtiyor. Tüm bunlara ek olarak, basit mekanizmaları gereği elektrikli araçlar servis ve bakım işlemleri de geleneksel araçlara kıyasla çok daha düşük ücretlerle gerçekleştirilebiliyor. Görece yüksek maliyetli olan pil değişimiyse kullanıma göre sekiz yıla kadar gerekmediğinden, elektrikli araçlar sürücüler için birçok yönüyle cep dostu olarak öne çıkıyor.
Elektrikli araçlarda şarj dolumu için;
1. Kablolu Şarj
2. Kablosuz (Wireless) şarj ve
3. Batarya değiştirme (QuickDrop) olmak üzere üç farklı temel yöntem mevcut
Kablolu şarj yönteminde aracınızı kablosu ile alternatif akım (Alternative Current - AC) veya doğru akım (Direct Current - DC) kullanan ünitelere bağlayarak şarj edebilirsiniz.
Kablosuz şarj yönteminde, aracın zemin üzerine montajlı halde bulunan indüktif bir elektrik alanına park edilmesi yeterli oluyor. Geriye ise sadece şarj dolumunu beklemek kalıyor. Bu temassız (indüksiyonlu) şarj yöntemi ayrıca, gelecekte araçların hareket halindeyken de şarj edilebilmesinin önünü açan en büyük yeniliklerden biri olarak görülüyor. En son ve en yaygın uygulama olan kablolu şarjda da batarya tiplerine ve şarj yöntemlerine göre üç farklı yöntem bulunuyor. Bunlar, güç düzeyleri doğrultusunda “seviye” ile ifade ediliyor.
Batarya değiştirme işlemi ise, genellikle abonmanlık üzerinden belirli değişim noktalarında yapılıyor. Bu yöntem, şarj dolumu sırasındaki zaman kaybının önlenmesi adına elektrikli araç kullanıcıları için diğer seçeneklere göre daha yeni ve etkili bir çözüm sunuyor. QuickDrop hizmeti sayesinde, aracın şarjı bittiğinde dolu bataryanın montajı elektrikli araba dolum istasyonlarında veya ilgili servis noktalarında dakikalar içerisinde tamamlanabiliyor.
Alternatif akım (Alternative Current - AC) ve doğru akım (Direct Current - DC), güç aktarımı için kullanılan iki elektrik akımı türü. Doğru akım, güç kaynağından çıkan enerji dalgasını yüksek potansiyelden alçak potansiyele doğru sabit olarak aktarıyor. Bu bakımdan aktarım esnasında güç kaybının minimum olduğu DC’de, elektronlar sadece negatif kutuptan pozitife doğru hareket ediyor.,
DC’nin uzak mesafelere iletiminde büyük oranda kayıplar yaşanırken, AC’de kullanılan alternatörler sayesinde elektrik enerjisi çok uzun mesafelere güvenli bir şekilde iletilebiliyor. Bu nedenle endüstride ve konutlarda ağırlıklı olarak, akımın yönünü pozitif ve negatif kutuplar arasında dönüşümlü şekilde ileten alternatif akım tercih ediliyor. Doğru akımın volt değeri oldukça yüksek iken, alternatif akımda gerekli enerji ihtiyacı daha düşük bir voltajla karşılanıyor. Yine de AC, pek çok elektronik aygıtın sorunsuz bir şekilde çalışması için güvenliğin yanı sıra yüksek düzeyde yeterlilik de sağlıyor.
Elektrikli araçlar, alternatif akım yöntemini kullanan AC tipi şarj üniteleri veya doğru akımı kullanan DC tipi şarj üniteleri ile şarj edilebiliyor. Tesla hariç hemen hemen bütün elektrikli araçlar, bataryalarını AC şarj istasyonları aracılığıyla doldurabiliyor. Tesla ise şarj işlemini Supercharger şarj istasyonları ile DC olarak gerçekleştiriyor.
Supercharger (süper şarj edici), içten yanmalı motorlarda “kompresör” anlamına geliyor. Tesla şarj istasyonlarında ise bu ad, DC akımı kullanan hızlı şarj özelliği için kullanılıyor. İlk olarak 2013 yılında piyasaya sunulan bu Tesla elektrikli araç şarj istasyonu türü, 30 dakikalık şarj ile yaklaşık 320 kilometre yol katedilmesini sağlayabiliyor. Bu doğrultuda araç bataryasının şarjı, en fazla 75 dakikalık zaman diliminde tam kapasite dolabiliyor. Elektrikli supercharger fiyatları da buna göre standart şarj istasyonlarına göre daha yüksek rakamlarda oluyor.
Halka Açık İstasyonlar
Elektrikli araç kullanımında yaşanan artışın doğal bir sonucu olarak halka açık şarj istasyonlarının sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Otopark, alışveriş merkezi, otel veya süpermarket gibi yerlerde elektrikli şarj istasyonları yer alıyor. Ayrıca uzun yolculuklar noktasında benzin istasyonu ve otoban servislerinde bulunan şarj istasyonları avantaj sağlıyor. Halka açık istasyonlar ücretsiz olabildiği gibi hızlı DC şarj istasyonları benzeri istasyonlar genellikle ücrete tabi oluyor.
Ev
En sık kullanılan şarj istasyonu noktalarından biri de evler oluyor. Özellikle seviye 1 şarj için ev şartlarında şarj oldukça konforlu bir yöntem olarak öne çıkıyor. Elektrik araçlar bu şartlarda evlerin otoparkında veya bahçesinde şarj edilebiliyor. Garajlara kurulan şarj istasyonları yardımıyla seviye 2 şarjda mümkün oluyor. Geceden aracınızı şarj ederek sabah yola çıkma olanağı sunan bu sistemin enerji izleme olanağı sağlayan seçenekleri de bulunuyor.
İş Yeri
Özellikle sürdürülebilirlik konusunda aktif çalışmalar yürüten ve yeşil ofis sistemiyle çalışan pek çok şirket, çalışanlarına araçlarını iş yerinde şarj etme olanağı sunuyor. Şirketlerin tercihi, bütçelerine uygun olacak şekilde gelende AC şarj istasyonu olduğu gibi DC de olabiliyor.
Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere pek çok ilde elektrikli otomobil şarj noktaları bulunuyor. Elektrikli araç sayısının artmasına bağlı olarak, ülke çapındaki elektrikli araç şarj istasyonlarının da giderek daha büyük bir hızla artacağı öngörülüyor. Şarj hizmeti sunan şirketlerin uygulama ve web sayfalarından size en yakın veya rotanız üzerinde yer alan üniteleri görüntüleyebilirsiniz.
Elektrikli bir aracı şarj etme süresi şarj noktasının ne kadar hızlı olduğu ve batarya büyüklüğü gibi çeşitli faktörlere göre farklılık gösterebiliyor. Elektrikli araçların şarj süresini bekleyen faktörleri şu şekilde sıralamak mümkün:
1. Batarya büyüklüğü
2. Aracın maksimum şarj oranı
3. Şarj dolum noktasının maksimum şarj oranı
4. Hava koşulları (Düşük sıcaklıkta şarj süresi artacaktır.)
5. Batarya doluluk durumu
Bu faktörlere göre değişkenlik gösterebilmekle birlikte elektrikli araçların şarj süresi genel olarak 30 dakika ile yarım gün arasında farklılık gösteriyor.
Bazı istasyonlarda ücretsiz dolum hizmeti verilse de elektrikli araçlarda şarj dolumu için genellikle ücret tahsil ediliyor. Şarj dolum ücretleri, hizmetin alındığı firmaya ve hangi seviye akım kullanıldığına göre değişiklik gösteriyor. Şarj istasyonlarına abone olan kullanıcılara (firmaya göre değişmek kaydıyla) dakika başına ücret yansıtılıyor. Abone olmayan kullanıcılar ise yine firmanın tarifesi ölçütünde belirli bir açılış ücreti ödüyor.
Elektrikli araç istasyonlarında ister misafir kullanıcı olarak ön ödeme yapma yoluyla ister abonmanlık sistemiyle ücret ödemesi yapılabiliyor. Abonmanlığı olan kullanıcılar mobil uygulamalar üzerinden araçlarını şarj ettikleri süre bazında ödeme gerçekleştirebiliyor. Abonman olmayan kullanıcılar ise kart girişi yoluyla sabit bir tutar yatırarak ödeme yapabiliyor.